Publicaties

06-04-2013 Artikel Leeuwarder Courant "Uitblinkers in kleine sporten"

 

07-04-2013 Appelscha 3e in Ridderkerk.

In de tweede competitiewedstrijd in de landelijke hoofdklasse heeft minigolfclub Appelscha een derde plaats weten te behalen. Onder bijna zomerse omstandigheden werd er op de korte banen van MGC De Hole Ridders te Ridderkerk gespeeld dit in tegenstelling tot de vorige wedstrijd waarbij de gevoelstemperaturen ver onder het vriespunt lagen.
Appelscha begon als team niet echt goed aan de wedstrijd, met 146 slagen stond men na de eerste ronde op een 4e plaats. Grote uitblinker in de eerste ronde was Aernout Folkertsma. Hij wist met een score van 18 de ronde af te sluiten hetgeen een foutloze ronde betekend. Ook de tweede ronde was er een 4e plaats voor Appelscha weggelegd. Dit maal waren daar 145 slagen voor nodig. In de derde ronde ging de winst verrassend naar Appelscha met 130 slagen. Met deze 130 slagen had Appelscha de laagste teamscore in 1 ronde, in de laatste ronde evenaarde Oirschot 1 deze score. In de vierde en laatste ronde was er wederom een 4e plaats voor Appelscha, nu met 144 slagen. Kijk hier voor de volledige uitslagen en tussenstand.

 

30-03-2013 Minigolfclinic

Zaterdagmiddag 30 maart is er een minigolfclinic gehouden voor leerlingen van groep 5 t/m 8 van de basisscholen. De clinic maakt onderdeel uit van het project "Lekker fit Fryslân". Dit project stimuleert sport en bewegen en wil een gezonde en actieve leefstijl bevorderen. Om mee te kunnen doen moesten de leerlingen zich vooraf via www.sportpas.nl opgeven. De clinic is aan 5 kinderen gegeven.

In de kantine is er in het kort iets verteld over de verschillende materialen die gebruikt worden. Alle kinderen stonden te popelen om echt aan het "werk" te gaan. Baan 1 hebben ze eerst met recreanten materiaal gespeeld om vervolgens over te stappen naar het echte wedstrijdmateriaal. Vervolgens zijn bijna alle banen gespeeld. De deelnemers hebben een goed beeld gekregen van minigolf als wedstrijdsport. Na een drankje en het uitreiken van de certificaten en folders zijn alle deelnemers enthousiast naar huis gegaan.

 

27-03-2013 Goede start minigolfclub Appelscha in de LHK

In Afferden (Gld) is afgelopen zondag de eerste wedstrijd van de Landelijke Hoofdklasse minigolf 2013 gespeeld. De hele wedstrijd werd gekenmerkt door gevoelstemperaturen ruim onder het vriespunt en een harde wind die soms voor onvoorspelbare balbewegingen zorgde. De winst in de eerste ronde was voor RMC de Hole Ridders uit Ridderkerk zij hadden 197 slagen nodig. MGC Appelscha volbracht de eerste ronde op een gedeelte derde plaats met 206 slagen. In de 2e ronde behaalde MGC Appelscha een tweede plaats met 198 slagen, 6 slagen meer dan MGC Oirschot 1. Ook in de derde ronde behaalde MGC Appelscha een tweede plaats nu met 205 slagen. Wederom was het MGC Oirschot 1 die de winst pakte, zij hadden 191 slagen nodig in de derde ronde. De vierde en laatste ronde was gezien de positie een kopie van de tweede en derde ronde. MGC Appelscha eindigde weer op een tweede plaats. Deze ronde was de beste ronde van MGC Appelscha in deze wedstrijd, het team had 195 slagen nodig. De winst van de vierde ronde ging naar MGC Oirschot 2 met 193 slagen. Kijk hier voor de volledige uitslagen en tussenstand

 

 

© 2019 minigolfappelscha.nl